Monday, June 08, 2009
ESQ 165..The Best Motivation..

 

 

Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila dia mengiringi
Demi siang hari apabila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi
Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila dia mengiringi
Demi siang hari apabila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi
Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Allah Subhanallah
Allah Subhanallah

Allah Subhanallah
Allah Subhanallah

Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan
Beruntung bagi yang mensucikannya
Merugi bagi yang mengotorinya


 


Posted at 04:36 pm by KaNtOiS
Gotcha!!  

Thursday, January 08, 2009
WELCOME 2009! NEW LIFE NEW VISION!

Bersawang giler blog aku hahaha..

Wlapun dah hampir 6 ari masuk tahun baru 2009 rasanye sempat lagi aku nak wish Selamat Tahun Baru 2009!!

ANyway.. tahun 2008 tinggal dlm kenangan ..banyak sgt kenangan aku dlm tahun 2008 lebih2 psl kerjaya dan mcm2 lagi !

Photobucket


Tahun 2009, tahun cabaran bg aku! aku amik satu keputusan nekad..jeng..jeng .fuhh..rasa cam x pecaya je..hehe nnt korang tau jugak la..


:: PLEASE WELCOME TO MY LIFE:: NO MATTER BY HOOKed OR BY CROOKed::







Posted at 03:24 pm by KaNtOiS
Gotcha!!  

Tuesday, September 23, 2008
My New Company!



Erm..last week aku buat satu decision yg menentukan masa depan aku...huhuhu decison ni aku wat setelah hampir 3 bulan aku wat research..

Aku ngn partner aku dah setup satu company yang diberi nama My Fertilizer Enterprise ..Semua bussines related dgn smua jenis agriculture yang ape aku wat skrg.. pure business yg aku wat  fertilizer..( baja dari tinja kambing)..Selain tu, aku wat gak trading segala jenis menatang yang bole djual selagi halal..hehe

Aku mohon padaMu Ya Allah ..permudahkan segala urusan...dan aku juga dh berjanji pd someone..beralih kerjaya sekiranya impian aku masih kabur smp hujung tahun ni..




Harap semuanya berjalan lancar...Di kesempatan ni..aku nak ucapkan selamat berpuasa kpd smua umat Islam..dan tggl seminggu lagi nak RAYA!!hohoho

p:s Mohon ampun dan maaf zahir dan batin kepada sahabat2 smua..juga seluruh umat ..

Sori lor..raya tahun ni kena balik Utara..hhehe Thanks give me happinesse!!!



Posted at 02:44 pm by KaNtOiS
Comments (2)  

Monday, September 08, 2008
Aku Mau!

Entry kali ni jiwang skit hahaha aku suka music n lirik lagu ni!

Layankan...


Once - Aku Mau

Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku
Kepadamu

Kuyakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada

Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untuk masa lalu

Nak Dengar, Sila Download

Posted at 01:11 pm by KaNtOiS
Comments (6)  

Tuesday, August 26, 2008
GoD HeLP Me...

 
God Help me....

Letih..skt ati..mcm2 dlm kepala aku skrg...muak aku dgn karenah manusia suka amik kesempatan ats kelemahan org lain..
 


Aku br abis conduct karnival utk company aku...seriously..mmg penuh cabaran keje ngan company Melayu ni..tmbah lagi  family business! mmg s**t! ( sory 2 say)

aku alami sendiri cmne keje ngn org2 cmni..tp xpe..aku terima sebgai cabran..smuanya pasti ade hikmah..

Msg ugut...pecat..itu yg 'rewards' aku dpt..

Aku dilema..blur...tp dengan sedikit keberanian yg ada aku 'counter' balik... sikit lega yg aku dpt..

Ya Allah..berikan aku kekuatan..jika aku di pihak benar..permudahkanlah...jika sebaliknya..Kau berikan jalan terbaik ...Amin..

:: Jgn mudah percaya dengan org2 sekeliling..byk yg bertopeng..busuk ati....::




Posted at 02:37 pm by KaNtOiS
Comments (4)  

Wednesday, April 02, 2008
::L.O.S.T::

ni aku nak bkongsi sikit pengalaman aku baru2 ni...pergh! korang penah kehilangan dompet x? mybe pd korang benda tu nmpk normal ..tp bg aku..kali ni dah 2x aku hilang wallet (dlm tempoh x smp setahun hahaha careless sgt!)! huhuhuhuhu

cmni citernye..isnin ari tu..aku dpt call dari satu production nak cari model nak wat printing untuk iklan Maxis..aku dpt pggln tghari tu..suh aku dtg kat SS15. tHEN cancel plak suh dtg mlm kat Sunway Pyramid..so aku pon amik keptusan malas nak dtg..tp aku x kasitau lg kat diaorg..

aku pon melepak diri kat umah..lepak ngan mmbe2..aku pon citer kat diaorg ade sesape nak jd model..tmbh pendapatan ..cr komisyen lebih skit! mmbe aku plak berminat..dipendekkan citer..aku pon join skali perjalanan ke Sunway Pyramid..konon2 nak jd model hahaha

Ngam2 smp kul 8..aku ngn mmbe aku pon bgegas ke Starbuck cafe spt yg dijanjikan..dah abis intw ntah x smp 5 minit..dah abis photoshoot..maka abis la program mlm tu.so ape lg cari tmpt mamam la! masa tu aku dah sedar wallet xde dlm poket belakang aku...aku pon menyedapkan  ati dgn full confident (mst ade dlm kete)..pslnye aku ade kuarkan wallet tu masa byr tol n myk kete td..

aku pon rs x sedap ati..dah mamam(mmbe aku tlg byr haha) aku berlari2 anak ke arah kete..trus aku cari wallet aku..dup..dap..dup..dap.. jantung aku bergendang! mane x nye..wallet aku xde..puas aku cari x jmp2 gak..

.

pergh! masa tu la aku terbayang2..huhuuhu kad kedit...IC..lesen aku...atm card..kad green box (x penah guna lg beb!) ..kad keahlian jusco( dah kumpul 3000 mata tuk redemption)..aku dah serabut..

aku tenangkan diri..aku cari spjg jln dari starbuck smp le tmpt aku mamam ulang alik smp Sunway pyramid nak tutup hhuhuhu..aku trus call parents aku esp ayah aku..Dialah sumber kekuatan aku..pas aku citer..dia suh aku tgu smp dia call balik..1/2 jam pastu.. ayah aku call..

ayah : "ari ni..24 ke 23...", tanya ayah aku.

aku   : "23..24 amende..tak phm.."

ayah : "kalendar islam ..bape hb ari ni...." (mane la aku tau..so dia pon bgtau aku..)

ayah : kalo ari ni 24 hb ...barang kamu tu ade je kat sekitar tu..cari le smp dpt..tp  kalo 23hb..brg tu dah p jauh...dah ade orang amik...

aku pon dgn spontan call trus mmbe aku tya brp hb kalendar islam...jawapannye..23hb..

aku pon maleh nak pkr pjg trus mem'blocked'  segala kad2 aku..dan trus mmbuat repot ke balai polis berhampiran...fuh..serabut kepla aku dgn cash tgggl 70 sen..RM250 melayang skelip mata je huhuu

pkl 12.00 lm aku smp umah..esk minta cuti lg nak settle kan documt smua huhuuhu

Pesanan aku... jaga la brg2 korang ..jgn cuai beb! IC hilang je kena caj RM 210.00! CEKIK DARaH PUNYER JPN!!!

 


Posted at 07:26 pm by KaNtOiS
Comments (17)  

Friday, March 14, 2008
::It'S C o M P L i C a T E D::

 

 

Penting ke bercinta ni?? Masa cinta smuanya indah..Bagai dunia ni aku yg punya! Bosan btul topic ni! Aku dah letih..Aku dah hilang perasaan tu.. Aku nak bercinta dengan Tuhan! Cinta yang tiada pengganti..cinta yang menjanjikan kesenangan dunia dan akhirat..

 

Mmg aku suka pendamkan perasaan aku..aku xnak b'kongsi dgn org lain..aku nak tanggung semua sndiri..aku yang mulakan dan biar aku tamatkan..

 

 

 

Fokus karier..fokus karier…

 

Mmg aku focus karier..sibukkan diri..wlpun keje xde buat2 la byk keje…Tp ade satu mcm aku rasa..ntah satu 'perasaan' yang memerlukan kwn2..ya! mmg kwn2 byk mengalihkan aku dari 'perasaan' ni..

 

 

 

"Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri.  Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan"

 

.:: TAMAT ::.


Posted at 06:13 pm by KaNtOiS
Comments (7)  

Monday, February 11, 2008
JLBM 2008: Blog ke Blogger?

dULU2..Kalo kita ingat zaman Uji Rashid atau zaman Man Bai masa kecik2 dulu mane orang tau psl blog kan?? Pasalnye dulu komputer n internet x secanggih cam skrg nie..

dULu2..masa zaman Zaiton Sameon ngan zaman Mak Enon duu orang kita tulis on pkai diari..buku kecil2..kertas2 yg dilipat..simpan bwh bantal..

Tapi sekarang..korang tgk sendiri..dengan hujung jari je..mcm2 bole dapat ..korang nak cari ape smua ade..nak tulis diari..xyah rugi2 dakwat pen..tulis je dlm blog..

Blog ni ..aku kenal masa kat universiti dulu...sepatah haram aku tak tau menatang blog ni..ade gak aku dengar2..borak2 sebut blog..(aku buat2 tau..padahal langsung xtau) hahaha korek blok aku tau la hahahaha ni semua gara2 lecturer aku yg m/'exposekan blog ni dalam kelas.

Mulanya aku ingat blog ni cam personal diari..tapi ape yg aku blaja blog ni ..lebih kurg menghimpunkan satu komuniti alam maya yang mendiskusikan sesuatu isu..hiburan,politik dan bagai2 lagi.

Daripada situ..aku mula dengan membca blog-blog...kira jd bloggees dlu..lasltly aku dapt tau yg lecturer aku ni rupanya blogger gak.yang dasatnya seangkatan dengan blog sultan muzaffar tuh! blog dia lebih byk pasl hiburan khsusnya akademi fantasia masa tgh malatop dulu!

Yang meguatkan lagi masuk dunia blog ni.bila last paper projek aku aku pilih isu blog ni ..masa ni gak aku bersengkang mata mgkaji blog2 manusia seluruh alam..daripada satu alam kepada dua alam pon ade hahaha(paham2 sndiri) naik muntah aku! uweeeek

Last2..aku pon membina blog aku sendiri selepas 2 semest (setahun lebih kurg) jadi bloggees( walaupun aku tau aku jarang meng'updatekan blog aku sehinggakan mulut2 longkang bersepahan dalam comment box aku hahaha)

Bila dah keje ni..masa kat ofis plak byk duk surfing..sehingglah aku terseradung terjumpa website JLBM yang aku rasa syok utk dilayan! so ape lagi aku pon menge'JOIN'kan diri aku ke dalam alam maya ni..

Aku punya blog ni..aku tulis ikut suka haku..sebab blog ni blog haku yg punya hahaha ( pasal JLBM aku x leh tolih x tntu psl kang lari tajuk huhuhu)

tapi aku harap dengan penganjuran JLBM ni at least mengisi masa lapang aku dengan kegiatan berfaedah..pasni aku kena mencantikkan lagi blog ni utk tatapan pembaca x kira blogger dan bloggees dimana jua anda berada..(walaupun aku tau memang dah sangat cantik hehehhe)


Posted at 02:05 pm by KaNtOiS
Comments (6)  

Wednesday, July 25, 2007
Life Must Be Go ON!

Selepas berabad dan bersawang blog ni..finally aku m'updatekan jugak ubtuk entry terbaru! hahaha

erm...post kali ni aku nak berkongsi skit tentang kerjaya selepas graduate..pada yg dah bekerja dan sedang menempuh alam pekerjaan teruskan perjuangan anda 'hidup ini ibarat roda' kejap kat atas n kejap kat bawah..

TIGa tahun bergelar mahasiswa...akhirnya grad  gak.. merasa jugak dapat 'topi petak' ( gelaran topi yg diberi oleh mak aku hehe)

tup..tup..dah masuk dunia baru..dunia yang penuh dengan cabaran ..dunia sebenar..dunia alam pekerjaan.

aku memang excited giler dgn course aku ambil ni..production..broadcasting..journalis (kureng skit..byk tolih2) mmg azam aku nak keje kat media prima ke..production ke..astro ke..RTM ke..mmg nak sgt2..

ape yg dpt skrng ni..semua nya dah lari...bukan x leh kejar tapi............

aku dpt support dr rmai org t'masuk lecturer aku.."ok,bagus tu..cuba la dulu.." antara ayat2 aku kuar dari mulut diorag..

byk kali aku fikir...aku nak terima ke x..and finally aku accept jugak untuk satu tempoh panjang...'life must be go on beb"

 

  


Posted at 11:47 pm by KaNtOiS
Comments (4)  

Tuesday, February 13, 2007
RM 50,000 FOR BMW SHORTIES!

Woohoo! Satu lagi competition short film BMW Shorties organized by BMW Company dibuka untuk semua produksi-produksi yang berminat lebih kurang 2 bulan lepas. Kali ini, competition ini dibuka untuk semua x kira had umur. Syarat penyertaan agak longgar dan kebebasan diberikan kepada peserta asalkan brilliant films! Durasi masa untuk peserta at least 20 minutes dan yang bertuah tentunya memenangi wang tunai RM50K! Konsep penyertaan untuk BMW Shorties agak beza sedikit coz hadiah yang dimenangi akan diberi peluang untuk create satu lagi the best film untuk dipertandingkan ke peringkat international.

   Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting

Workshop yang aku join..briefing utk short film.(Yasmin Ahmad dan Duduk dari kanan: James Lee)

Untuk competition ni..aku dengan rakan seperjuangan produksi merangkap mantan dan bekas filem pendek 'Parut Semalam'(baca entries sebelum ni) dan AK(Mariapan)  cuba sekali lagi menerbitkan sebuah filem pendek bertemakan mobiliti. Sumber idea dicetuskan oleh Laryne dan kemudian kami satu group memerah idea memantapkan lagi struktur cerita bertemankan sifu kami, Abientot. Hampir dua minggu, mencari location  dan shooting utk penggambaran…akhirnya..we all berjaya menerbitkan sebuah filem pendek…..berjudul..Shattered.


        Photobucket - Video and Image Hosting

           

Sinopsis filem ini, lebih kepada touching mood yang mengisahkan seorang wanita kaya yang angkuh, Lynne (lakonan Larynne Vanessa Stephen). Ketika hidupnya yang senang lenang dia terlupa dengan kisah silam ketika kecil akhirnya menyedari sikap buruk selepas satu insiden yang berlaku. Namun demikian, kesedaran tersebut menghukumnya kerana masa tidak mungkin berpatah kembali.


 Photobucket - Video and Image Hosting

Dalam filem ini, sedikit unsur eksperimental dimainkan yang mana ikon tong sampah dijadikan simbolik dalam filem ini.

 

Antara juri-juri untuk BMW Shorties ialah Yasmin Ahmad dan James Lee.


Photobucket - Video and Image Hosting     Photobucket - Video and Image Hosting
Watak Utama (Larynne Vanessa Stephen as Lynne)    
Tuan punya rumah orang Kaya(Encik Wan Idros)


Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting
::...Sekitar lokasi penggambaran yang dijalankan..::

::Lagu Tema Filem Shaterred::



Posted at 11:28 pm by KaNtOiS
Comment (1)  

Next Page
KaNtOiS

::whether you think that you can or that you can't you are usually right::


Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x








Counter From POQbum .com



<< November 2019 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed